Vložil: | Marievil |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 5 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 127 |
|
|
Použité suroviny receptu Můj kečup :
4 kg Rajčata
| 0,5 kg Cibule
| 0,5 kg Jablka
| 30 dkg Cukr krystal
| 2 lžíce soli
| 2 Sladké papriky
| 1dcl Octa
| Špetka skořice
| 4 hřebíčky
| 6 Nové koření
| 4 Bobkové listy
Postup přípravy receptu Můj kečup :
Rajčata napůlím, cibuli a jablka /neloupaná/ načtvrtím a vařím s kořením /bobk.list, skořice, nové koření, hřebíčky/ pozvolna téměř celý den. Je potřeba dát do kvalitního hrnce s pevným dnem , aby se to nechytlo a vařit opravdu pomalu a bez poklice. Po asi půlhodinách vždycky zamíchám. Až se asi 1/3 odpaří a je vše krásně voňavé a husté, rozmixuji to ponorným mixerem /určitě by byl lepší velký mixer/ a propasíruji přes síto. Přeliju do čistého hrnce, přidám cukr, ocet, sůl a mletou papriku, už jen lehce provařím a rozliju do čistých kečupových sklenic. Sterilizuji asi 20 minut při vyšší teplotě.
Fotky receptu Můj kečup :
Fotky vložil: Ježíšek,cudovluc,alenab,LI0NESS