Postup přípravy receptu Můj kynutý štrůdl:
Do mísy dám mouku, ve které udělám jamku, přidám sůl, cukr, rozdrobenou kostku droždí a zaleju vlažným mlékem. Až droždí vyjede nahoru, zamíchám, přidám olej a nechám vykynout těsto. Pracuji v míse Tupperware, takže mísu uzavřu víkem, vypustím vzduch, protřepu a počkám až víko kynutím vyskočí. Postup opakuji 2x - 3x až je těsto pěkně lesklé. Potom ho rozdělím na 4 díly, které rozválím na obdlélníky asi 35 x 25 cm. Doprostřed těsta dám náplň dle chuti /jablka, tvaroh, ořechy....co kdo má rád/. Konce obdélníku rozkrájím stěrkou /Tupperware/ a přes náplň střídavě zapletu. Potom potřu rozkvedlaným vejcem a posypu ořechy, různými semínky atd. Peču, až je pěkně růžový. Je velmi dobrý a chutný, řekla bych, že nenáročný .....Přeji dobrou chuť!!!!!!
Fotky receptu Můj kynutý štrůdl:
Fotky vložil: Vlamape,Heleko,damami,BADAČA,piskotik,alenab