Použité suroviny receptu Myslivecká houbová polévka:
350 g čerstvých hub
| 1 menší cibule
| 2 lžíce oleje
| 60 g slaniny
| 60 g hladké mouky
| 1 l vývaru z hovězího masa nebo z kostky
| 125 ml zakysané smetany
| trochu mletého pepře
| 1 lžička cukru
| sůl
| petrželka
Postup přípravy receptu Myslivecká houbová polévka:
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu ji rozškvaříme a necháme na ní zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme očištěné a nadrobno nakrájené houby a krátce je podusíme. Poté je zaprášíme moukou, osmahneme, postupně podléváme vychladlým vývarem a vaříme na mírném ohni za občasného prošlehávání metlou asi 20 minut. Potom do polévky vmícháme smetanu, osolíme osladíme a okořeníme. Jednotlivé porce na talíři posypeme jemně rozsekanou petrželkou.