Postup přípravy receptu Myslivecký řízek se žampiony:
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
V hlubší pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a řízky po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a udržujeme je stále teplé.
Anaglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Očistíme žampiony, oloupeme je a rozčtvrtíme. Z omytého citronu vymačkáme šťávu.
Ve vypečeném tuku z masa pak v pánvi osmahneme anglickou slaninu s cibulí, přidáme tam žampiony a orestujeme je.
do pánve přilijeme citronovou šťávu s vývarem a vmícháme hořčici. Přidáme bobkové listy a houby 10 minut podusíme.
Hotové řízky rozdělíme na talíře, přidáme žampiony, přelijeme hořčičnou šťávou a ozdobíme bylinkami. Podáváme s rýží.