Použité suroviny receptu Nadívaný bažant pečený na víně:
1 bažant
| 50 g uzené slaniny
| dle chuti: sůl
| dle chuti: mleté černé koření
| 50 g cibule
| 1 dcl červeného vína
| 2 rohlíky
| 50 g másla
| 2 vejce
| 50 g loupaných mandlí
Postup přípravy receptu Nadívaný bažant pečený na víně:
Rohlíky namočíme v mléku. Máslo a žloutky dobře vyšleháme, přidáme jemně nasekané mandle, koření, sůl a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ke směsi. Poté očistíme bažanta. Osolíme ze všech stran, prošpikujeme slaninou a posypeme mletým kořením. Naplníme připravenou směsí a zašijeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Před dopečením podlijeme vínem. Pečeme dozlatova. Podáváme s rýží či brambory.
Fotky receptu Nadívaný bažant pečený na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!