Použité suroviny receptu Nákyp z brokolice a luncheon meatu:
1 ks brokolice
| 2 ks vejce
| 1 konzerva luncheon meat
| 1 ks cibule
| 15 dkg tvrdý sýr
| 2 dl mléko
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Nákyp z brokolice a luncheon meatu:
Očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Luncheonmeat nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Maso spolu s cibulí smícháme s lehce vychladlou brokolicí.
Zapékací misku vymažeme máslem a směs do ní vysypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a asi 5 minut rozpékáme. Mezitím si rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř. Také si nastrouháme sýr. Po 5-ti minutách rozpékání směs zalijeme mlékem a zakrytou misku dáme do trouby.
Po 10-ti minutách zapékání nákyp posypeme sýrem. Nákyp pečeme ještě asi 15 minut. Pak jej odkryjeme a ještě necháme v troubě, dokud sýr nezezlátne.
Nákyp z brokolice a luncheonmeatu podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Nákyp z brokolice a luncheon meatu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!