Použité suroviny receptu Nákyp z růžičkové kapusty:
250 g uzeného bůčku
| 700 g růžičkové kapusty
| sůl
| 4 ks vejce
| 50 g másla
| 5 stroužků česneku
| špetka mletého muškátového květu
| máslo na vymazání formy
| strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Nákyp z růžičkové kapusty:
Uzený bůček uvaříme doměkka. Kapustičky vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali špetku prášku do pečiva (kvůli zachování barvy) a 5 minut povaříme. Slijeme je, propláchneme, necháme okapat a vychladnout. Potom je rozkrájíme na půlky. Žloutky utřeme s máslem do pěny a z bílků vyšleháme sníh. Vychladlý bůček nakrájíme na plátky. Do žloutkové pěny přidáme česnek, špetku soli a muškátového květu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Půlky kapustiček rozložíme na dno misky, na ně urovnáme část masa a překryjeme vaječnou směsí. Pokračujeme dále - poslední vrstvou by měla být vejce. Zapékáme nejdříve prudce asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 stupňů C a nákyp z růžičkové kapusty pečeme dalších 20 minut.
Fotky receptu Nákyp z růžičkové kapusty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!