Vložil: | Hankca |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Námořnický úhoř :
1 kilogram úhoře
| 100 gramů slaniny nebo bůčku
| 1 lžíce másla
| 1 sklenička suchého červeného vína
| 1 malá cibule
| 150 gramů hub
| 2 lžíce mouky
| sůl,
| pepř
Postup přípravy receptu Námořnický úhoř :
Filety z úhoře uvaříme v osolené vodě. Cibuli a houby nakrájíme na drobno a osmažíme na rozpálené nakrájené slanině nebo bůčku (nejdříve cibuli do zlatova pak přidáme houby). Přihodíme lžíci másla a vše dusíme na větším plameni. Přisypeme mouku, zalijeme vínem, pořádně rozmícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Jestli omáčka bude příliš hustá dolijeme ještě trochu vína nebo vody. Omáčku ještě chvíli podusíme. Uvařeného úhoře položíme do mísy a zalijeme houbovo vinnou omáčkou. Podáváme s topinkami, případně i s bramborem.
Fotky receptu Námořnický úhoř :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!