Postup přípravy receptu Neobvyklá zeleninová polévka s noky:
Z tvarohu, mouky, parmazánu, soli, pepře a nastrouhaného muškátové oříšku uhněteme hladkou hmotu. Pak do ní vmícháme obě vejce a znovu vypracujeme tak, aby těsto bylo hladké a tuhé. Necháme ho asi 30 minut odpočinout v chladnu. Z těsta vykrajujeme lžičkou noky a ty zavařujeme do vroucí dost osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme se drátěnou naběračkou a necháme okapat.
Cuketu a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme – pórek na kolečka, cuketu na kousky. Rajčata také omyjeme, nařízneme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme, odstraníme jadérka a rajčata nakrájíme na kostičky. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vroucí osolené vody (nebo zeleninového vývaru) a povaříme asi 5 minut. Potom přidáme uvařené noky, necháme společně prohřát, ale už dále nevaříme. Odstavíme ze zdroje tepla, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a popřípadě ještě trochu strouhaného muškátového oříšku. A také přidáme čerstvé bazalkové lístky.