Použité suroviny receptu Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem:
1 kg jemného tvarohu
| 100 g moučkového cukru
| strouhanou kůru z jednoho citronu
| 300 g ovoce (maliny, ostružiny, jahody; v krajním případě i mražené)
| moučkový cukr na poprášení
| Na ovocnou omáčku:
| 300 g různého letního ovoce, i mraženého
| šťávu z jednoho citronu
| 4 lžíce moučkového cukru
| 3 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu
Postup přípravy receptu Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem:
Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.
Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.
,Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.
Fotky receptu Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!