Použité suroviny receptu Netradiční koláč se špenátem a vejci:
1 balení listového těsta
| 600 g špenátových listů
| 2 cibule
| 100 g slaniny
| 150 g zakysané smetany
| 7 vajec
| strouhaný sýr
| 125 ml smetany
| pepř
| sůl
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Netradiční koláč se špenátem a vejci:
Rozmrazíme listové těsto i špenát. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky a necháme je na pánvi zesklovatět. Poté do pánve přidáme špenát a zakysanou smetanu a necháme asi 10 minut povařit pod pokličkou. Vyválenými pláty listového těsta vyložíme koláčovou formu. Špenátovou směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Pak směsí pokryjeme listové těsto.
Rozkvedláme 3 vejce, smetanu a strouhaný sýr a zalijeme jimi špenát. Vše dáme na 25 minut zapéct při 200 ° C. Ze zbylých vajec usmažíme volská oka a posadíme je na upečený koláč.
Fotky receptu Netradiční koláč se špenátem a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!