Použité suroviny receptu Norské rybí závitky s brokolicovou kaší:
1 dlouhé rybí filé z mořské ryby anebo 2 filé z candáta (asi 900g)
| dle chuti: citronová šťáva
| dle chuti: mletý pepř
| 80 g cibule
| 2 citronů kůra
| 150 g uzeného lososa
| 150 g uzeného lososa
| 1/4 l hovězího nebo rybího vývaru
| 40 g másla
| dle chuti: petrželka
| dle potřeby: máslo na vymazání misky
| 1 kg brambor
| 3 dl smetany
| 200 g brokolice
| 200 g baby karotky
| 1 dl smetany
| 50 g másla
| 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu Norské rybí závitky s brokolicovou kaší:
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme rozsekanou cibulkou a poklademe plátky lososa. Stočíme do závitků a ty vložíme nastojato do ohnivzdorné, máslem vymazané misky.
Závitky přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla, zakryjeme pokličkou a v horké troubě dusíme asi 25 minut. Hotové závitky posypeme sekanou petrželkou.
Z brambor a smetany uděláme kaši. Podusíme brokolici, rozmixujeme a smícháme s bramborovou kaší a nakonec zjemníme smetanou. Baby karotku prohřejeme na másle a podáváme spolu s kaší a závitky.
Fotky receptu Norské rybí závitky s brokolicovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!