Použité suroviny receptu Nudlový nákyp s vepřovým masem:
400 g vepř. plecka
| 1 cibule větší
| 2 str. česneku
| 3 rajčata velká
| 1 lžička hořčice
| 2 lžíce oleje
| špetka oregana
| 400 g nudlí
| 80 g másla
| 3 vejce
| sůl
| pepř
| 250 ml smetany
| 50 g parmazánu
| máslo na vymazání
| strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu Nudlový nákyp s vepřovým masem:
Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, maso orestujeme a vytáhneme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. V rozpeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, hořčici, oregano a rajčata. Nakonec vmícháme maso a vaříme na malém ohni tak dlouho, až je maso měkké. Odstavíme a necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 190°C.
Nudle uvaříme podle návodu.
Žloutky ušleháme s měkkým máslem do pěny. Přidáme sůl, pepř a za stálého míchání smetanu. Vmícháme do vychladlých nudlí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také vmícháme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhánkou. Polovinu nudlové směsi nasypeme do zapékací mísy. Na nudle rozetřeme vepřové ragú. Zasypeme druhou polovinou nudlové směsi, posypeme parmezánem a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme při 190°C asi 35-40 minut. Před podáváním necháme asi 15 minut odstát.
Fotky receptu Nudlový nákyp s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!