Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Oboustranné koláčky:
500g hladké mouky
| droždí
| 3 ks žloutky
| 3 lžíce oleje
| majonéza
| 8 lžic cukru krupice
| 1/4 l mléka
| sůl,
| citronová kůra z 1/2 citronu
| 2. těsto:
| 500 g hladké mouky
| 1/4 l vody
| droždí
| 1 lžíce cukru
| mák, povidla
Postup přípravy receptu Oboustranné koláčky:
1. těsto: Do hladké mouky si rozdrobíme droždí, přidáme cukr, majonézu, žloutky, olej, mléko, sůl, citronovou kůru. Vše propracujeme a dáme kynout. 2. těsto Stejný postup – jen zaděláváme vodou a také necháme vykynout.
Po vykynutí druhé těsto dáme do vymazaného pekáče a potřeme tukem.
Z prvního těsta si zpracujeme malé koláčky, do kterých dáme mák a poklademe na těsto v pekáči. Necháme péci ve vyhřáté troubě až zrůžoví.
Pak koláčky budeme obracet. Ďolíček ve spodním těstě vymažeme a koláček dáme zpátky obráceně mákem dolů do ďolíčku. Na horní stranu koláčku dáme povidla. Dáme opět do trouby péct.
Po upečení pocukrujeme koláčky, vyndáme a můžeme opět do ďolíčků dávat další koláčky.
Fotky receptu Oboustranné koláčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!