Použité suroviny receptu Obrácený koláč s ananasem:
100 g hladké mouky
| 175 g másla
| půl skleničky vody
| špetka soli
| 150 g krupicového cukru
| 1 ananas
Postup přípravy receptu Obrácený koláč s ananasem:
Z mouky, 100 g másla, vody a soli vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladu odpočinout 30 minut a poté ho vyválíme na velmi tenký plát. V zapékací míse rozpustíme zbylé máslo, přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Přidáme plátky ananasu a vše 10 minut v troubě při teplotě 220 stupňů Celsia předpečeme. Mísu vyjmeme z trouby, ovoce přikryjeme plátem těsta a jeho okraje přitiskneme k míse. Vrátíme zpět do trouby a pečeme při 220 stupních Celsia asi 30 minut. Hotový koláč opatrně obrátíme na dortový tác ovocem nahoru. Podáváme teplý nebo vlažný. Moučník můžeme pokapat pomerančovým likérem Cointreau.
Fotky receptu Obrácený koláč s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!