Postup přípravy receptu Okoun v rajčatové omáčce:
Filety zakapeme citrónem a dáme na 15 minut uležet. Rajčata ponoříme krátce do vařící vody, zchladíme studenou vodou, oloupeme, vykrojíme stopky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky, v tlakovém hrnci osmahneme v oleji, přidáme kostičky rajčat, okořeníme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme rajčata, rajský protlak a bazalku zamícháme a osolíme, filety otřeme, okořeníme a vložíme do omáčky, tlakový hrnec uzavřeme, asi po 1 minutě nastavíme na stupeň 1, v páře vaříme asi 3 minuty, rybu upravíme na předehřátou plochou mísu, rajskou omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory, rýží, zeleným salátem.