Postup přípravy receptu Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem:
Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě scedíme. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky. Vypeckované černé olivy nakrájíme na kolečka.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme rajčata a kečup nebo rajčatový protlak a společně vše restujeme. Pak do směsi přidáme kousky tuňáka, česnek a kolečka oliv. Omáčku osolíme, opepříme, popřípadě ochutíme sladkou sójovou omáčkou a nezapomeneme na bylinky. Nejlepší jsou čerstvé - bazalka či oregano, ale mohou být i sušené. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
Omáčku na těstoviny s rajčaty a tuňákem podáváme teplou a s oblíbenými těstovinami.
Fotky receptu Omáčka na těstoviny s rajčaty a tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!