1/2 lžičky mletá skořice
| 1/4 l smetana ke šlehání
| 500 ml voda
| 1 hrst mandle
| 1 špetka mletý hřebíček
| 1,5 lžičky hladká mouka
| 1 hrst strouhaný perník na vaření
| 1 hrst rozinky
| 5 lžic švestková povidla
| 1/2 lžičky citronová kůra
| podle chuti: cukr a sůl
Postup přípravy receptu Omáčka z povidel:
Rozinky a mandle spaříme vroucí vodou. Mandle oloupeme a nasekáme.
Povidla dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozmícháme. Přisypeme jemně nastrouhaný perník, špetičku soli, skořici, rozinky, citronovou kůru a asi 10 až 15 minut povaříme.
Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k omáčce, přidáme mandle a vše ještě společně 5 minut vaříme do zhoustnutí.
Podle potřeby můžeme dosladit.
Fotky receptu Omáčka z povidel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!