Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 12.10. 2024
Dnes má svátek Marcel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušené hovězí s hráškem a mrkví

fotka Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Dušené hovězí s hráškem a mrkví:

mrkev 2 ks  | masox 1 kostka  | hladká mouka 2 lžíce  | hovězí maso 500 g  | worcesterová omáčka 1 lžíce  | mražený hrášek s mrkví 2 balíčky  | cibule 2 ks  | kmín 1 lžička  | sádlo 80 g  | máslo podle potřeby  | vařené brambory příloha

Postup přípravy receptu Dušené hovězí s hráškem a mrkví:

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme.
Sádlo rozpustíme v kastrolu a smažíme na něm cibuli, dokud nezesklovatí . Přidáme maso a zprudka opékáme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu. Pak ho osolíme, okmínujeme a opepříme. Podlijeme vývarem, připraveným z kostky masoxu a hrnku horké vody. Hovězí necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2 hodiny, podle druhu masa.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Osmahneme ji na másle, pak přisypeme i mraženou mrkev s hráškem a ještě chvíli smažíme, dokud mražená zelenina nepovolí. Posolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou, podle chuti můžeme i osladit lžičkou cukru. Mrkvovou směs přidáme k masu a společně dusíme do změknutí masa. Podle potřeby podléváme.
Z másla a hladké mouky usmažíme růžovou jíšku a necháme ji vychladnout. Vychladlou ji vmícháme ke konci dušení k masu a zelenině. Omáčka se zahustí. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, nebo i šťávou z citronu.



Pozn: K přípravě můžeme použít hovězí maso zadní i libovější přední, nebo i roštěnec. Dobu přípravy lze zkrátit, pokud budeme maso vařit s mrkví v papinově hrnci.

Hovězí maso, dušené s mrkví a hráškem, podáváme s uvařenými brambory.


Fotky receptu Dušené hovězí s hráškem a mrkví:

Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Fotky vložil: Natural,Bezinka,Marci7,damami 
Hodnocení receptu Dušené hovězí s hráškem a mrkví
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků