Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemná žampionová omáčka:
0,5 l smetany
| 50 g másla
| 50 g hladké mouky
| 50 g cibule
| 50 g oloupaných žampionů
| 0,2 l vlažné vody
| sůl,pepř
Postup přípravy receptu Jemná žampionová omáčka:
Na másle osmažíme cibulku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vlažnou vodou, dobře rozšleháme a zvolna vaříme za stálého míchání asi půl hodiny. Mezitím podusíme na kousku másla oloupané, na plátky pokrájené žampiony. Do hotové omáčky lijeme pomalu za stálého míchání smetanu. Krátce povaříme, procedíme a přidáme žampiony. Žampionovou omáčku používáme k vařenému masu nabo rybám.
Fotky receptu Jemná žampionová omáčka:
Fotky vložil: Anicka59,kozaroza,Nandiči,vocjan