Postup přípravy receptu Omeleta s mladými výhonky:
Cibuli oloupáme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé výhonky opláchneme, zbavíme slupek a dáme je okapat. Šunku nakrájíme na kostičky. Na pánvi na rozehřátem oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme asi dvě třetiny výhonků a jednu minutu, za stálého obracení, je prohříváme. Ochutíme solí a pepřem a rozdělíme na 4 porce. Nakrájenou šunku a jemně krájenou pažitku smícháme se zbylými výhonky a rozvněž rozdělíme na 4 porce. Pro 1 omeletu necháme rozpustit 10 g másla, přidáme jednu porci cibule a výhonků, stejnoměrně je na pánvi rozložíme a zalijeme dvěma rozkvedlanými, osolenými a opepřenými vejci. Jakmile vejce ztuhnou, nasypeme na ně čtvrtinu množství šunky s pažitkou, omeletu přehneme a sesuneme na teplý talíř. Než budou upečeny další omelety, uschováme upečené v teplé troubě. Pak hned podáváme.