500 g jahod
| z 1 limetky nebo citronu šťáva
| 50 g cukru
| 60 ml malinovice nebo rvbízového likéru
| 125 g zakysané smetany
| 1 lžíce sekaných pistácií
Postup přípravy receptu Opilé jahody:
Jahody omyjeme pod tekoucí vodou, necháme dobře okapat a očistíme. Několik pěkných velkých plodů rozpůlíme, ty menší rozčtvrtíme a uložíme do chladu. Ostatní jahody nahrubo nakrájíme, smícháme se šťávou z limety nebo citronu, přidáme cukr a krátce povaříme. Poté ovoce rozmixujeme, propasírujeme jemným sítem a necháme vychladit.Jahodové pyré ochutime malinovicí nebo likérem. Zakysanou smetanu ušleháme dohladka.Jahodové pyré rozdělíme na 4 dezertní talířky. Ozdobíme kousky vychlazených jahod. Pokapeme zakysanou smetanou a posypeme sekanými pistáciemi.
Fotky receptu Opilé jahody:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!