6 ks žloutků
| 220 g cukru
| 400 g másla
| 3 lžíce kakaa
| 7 dkg pol. mouky
| 1/2 ks prášku do pečiva
| 25 - 35 dkg hrubě sekaných ořechů
| 4 ks bílky
| 1 ks van. cukr
| 200 ml rumu
Postup přípravy receptu Opilý isidor:
Utřeme 4 žloutky, 15 dkg másla a 15 dkg cukru. Přidáme lžíci kakaa, mouku a půl prášku do pečiva. Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme ho do těsta a přidáme ořechy. Promícháme a vlijeme do vymazaného pekáče a v mírně vyhřáté troubě pečeme. Necháme vychladnout a na upečený plát narovnáme směs: 15 dkg ořechů jemně mletých, 1-2 dkg moučkového cukru + 1 vanilkový cukr a 2 dcl rumu. Navrch přijde vrstva čokoládového krému. Vše posypeme hrubě mletými ořechy. Opilý isidor se nechá ztuhnout a potom se krájí na řezy.
Krém:
- 1 máslo
- 6 dkg cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- a rum dle chuti
Fotky receptu Opilý isidor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!