Použité suroviny receptu Ořechové řezy s hruškami:
10 hrušek
| 1 lžíce citronové šťávy
| tuk na plech
| Na spodní drobenku: 430 g hladké mouky
| špetka soli
| 90 g cukru krystalu
| 180 g másla
| Na horní drobenku: 120 g hrubé mouky
| 80 g cukru moučky
| 80 g másla
| Na nádivku: 200 g mletých vlašských ořechů
| 200 g mletých dětských piškotů
| špetka soli
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 300 ml mléka
Postup přípravy receptu Ořechové řezy s hruškami:
Nejprve si připravíme nádivku. Ořechy smícháme s mletými piškoty. Přidáme špetku soli se skořicí. Vše zalijeme mlékem. Směs za stálého míchání krátce povaříme, asi 3 minuty. Necháme vychladnout. Hrušky omyjeme, oloupeme a rozpůlíme. Zakapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a dno včetně okrajů vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosijeme hladkou mouku. Přidáme sůl, cukr, změklé máslo a vše rozemníme na drobenku. Drobenkovou směs nasypeme do připraveného plechu a přitlačíme ke dnu. Na drobenkovou vrstvu rozetřeme vychladlou ořechvou náplň. Na ni rozložíme očištěné půlky hrušek. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, moučkového cukru a másla. Naplněný plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C, přibližně asi 30 minut. Upečený moučník po vychladnutí nakrájíme na řezy.
Fotky receptu Ořechové řezy s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!