1 větší ryba
| 2 lžičky chilli koření
| 2 stroužky česneku
| šťáva z poloviny citrónu
| 150 ml sójové omáčky
| 1 lžíce cukru
| olej
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Orientální rybí rožeň :
Rybu očistíme, omyjeme a kůži na obou stranách příčně nařežeme. Vetřeme do ní prolisovaný česnek a chilli koření, rybu vložíme do mísy, přidáme sójovou omáčku, cukr a citrónovou šťávu a necháme nejméně 1 hodinu marinovat.
Občas rybu obrátíme. Pak ji vyjmeme z marinády, necháme okapat a pečeme na rožni za občasného potírání marinádou obohacenou trochou másla. Podáváme s vhodnými omáčkami a pečivem.
Fotky receptu Orientální rybí rožeň :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!