Použité suroviny receptu Originální rýžový dezert:
dle chuti: rýže
| 1/4 l mléka
| 4 lžíce medu
| 1 lžička strouhané citrónové kůry
| 1 vanilkový cukr
| dle potřeby: želatina
| dle chuti: jahody
| dle chuti: třešně
| dle chuti: hroznové víno
| dle chuti: rybíz
| 1 smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Originální rýžový dezert:
Vodu přivedeme do varu a uvaříme v ní rýži (dle druhu asi 5 minut). Slijeme a necháme důkladně okapat. Do nádoby dáme mléko, přidáme rýži, okořeníme medem, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Uvedeme do varu a necháme asi 15 minut nabobtnat, popřípadě přidáme trochu mléka. Odstavíme z ohně a rozpustíme ve směsi nabobtnalou želatinu. Ovoce očistíme, omyjeme, část nakrájíme na malé kousky. Smetanu ušleháme a zlehka přimícháme k rýži. Poháry naplníme střídavě rýží a ovocem a podáváme.
Fotky receptu Originální rýžový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!