Použité suroviny receptu Ostružinová omeleta s medem:
600 g mražených ostružin
| 2 ks vejce
| 150 g lesního medu
| 125 g mouky
| 250 ml mléka
| špetka soli
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Ostružinová omeleta s medem:
Ostružiny vyjmeme z mrazícího boxu a necháme rozmrazit. V míse ušleháme do pěny vejce s medem. Pozvolna přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Přidáme špetku soli. Troubu předehřejeme na 160 °C. Máslo rozehřejeme v pánvi. Přilijeme těsta a v troubě je necháme asi 2 min. srazit. Vyjmeme z trouby. Ostružiny slijeme a rozložíme na těsto a poté pánev znovu vložíme do trouby. Omeletu jestě krátce - 3-4 min. - pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Potom ostružinovou omeletu s medem posypeme cukrem a ještě teplou podáváme.
Fotky receptu Ostružinová omeleta s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!