Použité suroviny receptu Ostružinový džem s jablky a ořechy:
0,5 kg ostružin
| 0,5 kg kyselejších jablek
| 1 kg cukru krupice
| velká hrst vlašských ořechů
| špetka zázvoru
Postup přípravy receptu Ostružinový džem s jablky a ořechy:
Očištěné ostružiny promícháme s polovinou cukru a necháme stát. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a překrájíme na malé kousky. Jablka vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a s druhou polovinou cukru podusíme doměkka. Přidáme celé ostružiny s cukrem a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme špetku zázvoru a pokrájené ořechy. Horký džem plníme až po okraj do připravených vyvařených sklenic, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout, uložíme.
Místo jablek lze též použít bezinky.
Fotky receptu Ostružinový džem s jablky a ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!