300 g ostružiny
| 5 ks vejce
| 150 g cukr krupice
| 100 g polohrubá mouka
| 250 ml smetana ke šlehání
| 2 lžíce rum
| 2 lžičky kypřící prášek do pečiva
| tekutá čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu Ostružinový mls:
Cukr a žloutky utřeme do husté pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně horké předehřáté troubě upečeme. Špejlí zkoušíme jestli je těsto upečené a nelepí.
Upečený piškot vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Potom piškot pokapeme rumem, hustě poklademe omytými a osušenými ostružinami a pomocí stěrky na ně naneseme vrstvu do tuha ušlehané šlehačky.
Nakonec ostružinový mls postříkáme čokoládovou polevou a ozdobíme ostružinami.
Fotky receptu Ostružinový mls:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!