Použité suroviny receptu Osvěžující tvarohová dobrota s jahodami a čokoládou:
200 ml šlehačky
| 250 g polutuč. tvarohu
| 1 lžička citr. šťáva
| 150 g cukru moučka
| 12 plátků želatiny
| 1/2 kg jahod
| na ozdobu šlehačka, jahody, mandle
| 1 bal. čokol. polevy
| piškoty
Postup přípravy receptu Osvěžující tvarohová dobrota s jahodami a čokoládou:
100 g jahod nakrájíme na půlky a odložíme stranou. 400 g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou na omáčku. Smetanu ušleháme do tuha a želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Tvaroh ušleháme s jahodovou omáčkou do hladkého krému. Vmícháme tuhou šlehačku, kousky jahod a nakonec připravenou želatinu.
Misku vyložíme potravinářskou fólií. Vlijeme jahodový krém, poklademe kulatými piškoty a nepečený jahodový moučník necháme v lednici několik hodin.
Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu.
Ztužený krém vyklopíme, odstraníme fólii, přelijeme připravenou polevou a vychladíme.
Dezert podáváme s jahodami, šlehačkou a sekanými mandlemi.
Fotky receptu Osvěžující tvarohová dobrota s jahodami a čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!