těsto:
| 350 ml mléka
| 150 ml oleje
| 1 lžička soli
| 2 a 1/2 hrnku hl. mouky
| 1 hrnek pšen. otrub
| 42 g kvasnic
| náplň:
| 180 g Hery
| 2 žloutky
| sůl
| dle chuti tvrdý sýr
| dále:
| 1 vejce na potření
| dle chuti sezamová semínka
Postup přípravy receptu Otrubové slané pečivo:
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Zatím připravíme náplň: heru utřeme se žloutky a větší špetkou soli. Po 30 minutách kynutí pekárnu vypneme a těsto vyklopíme na pomoučený vál. Rozdělíme je na šest stejných částí. Každou část rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme nastrouhaným sýrem a srolujeme. Syrovou roládu nakrájíme na kolečka silná 1 - 1 1/2 cm a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme trochu nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 10 - 15 minut.
Fotky receptu Otrubové slané pečivo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!