Vložil: | Ivaška |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Ovocná bábovka:
500 g drobného ovoce (Ostružiny, rybíz, jahody, maliny...klidně i mražené)
| 6 lžic želatiny
| 2 sklenice červeného vína (mošt, rybízový džus)
| 1 lžička rybízového likéru (sirupu)
| dle chuti cukr
| 1/2 sklenice šlehačky
Postup přípravy receptu Ovocná bábovka:
Ovoce probereme a opláchneme. Želatinu rozpustíme v několika lžicích vína, zbytek vína uvedeme do varu, přidáme želatinu, sejmeme z ohně a dochutíme cukrem a likérem. Formu na bábovku vypláchneme studenou vodou, nalijeme trochu želatiny a dáme do lednice ztuhnout. Poklademe ovocem, zalijeme zbytkem rosolu a šup do lednice. Po 4 hodinách vyklopíme, nakrájíme a každou porci zdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Ovocná bábovka:
Fotky vložil: VendaD