Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ovocné želé:
10 plátků želatiny
| 480 g broskvového kompotu
| 500 ml pomerančové šťávy
| 50 ml citronové šťávy
| 4 lžíce medu
Postup přípravy receptu Ovocné želé:
Želatinu namočíme zhruba na 5 minut do studené vody. Broskve dobře necháme okapat na sítu a dáme do mísy. Plody ponorným mixerem rozmixujeme na pyré.
Želatinu trochu vymačkáme, vložíme do hrnku, ohřejeme (ale už nevaříme) a rozpustíme. Smícháme broskvové pyré, pomerančovou a citronovou šťávu a med.
Do rozpuštěné želatiny vmícháme 2 lžíce ovocné směsi a pak vše zamícháme do zbývajícího pyré. Promícháme metlou na sníh.
Malé pudinkové formičky vypláchneme studenou vodou a okamžitě naplníme ovocným pyré. Želé necháme tuhnout asi 3 hodiny v chladničce.
Ovocné želé vydrží čerstvé v chladničce asi 8 dní.
TIP: Působí chladivě při horečkách a svými citrusovými šťávami bohatými na vitaminy posiluje obranné síly organismu.
Fotky receptu Ovocné želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!