Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 29.04. 2025
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovocný dezert s jahodovou polevou

fotka Ovocný dezert s jahodovou polevou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou :

4 ks banány  | 300 g jahod (i mražených)  | 300 g jahodové zmrzliny  | 100 ml vody  | 20 ks mandlí  | 80 g cukru  | 50 ml bílého vína  |  citronová šťáva  |  šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou :

Vodu svaříme s cukrem, sebereme případnou pěnu a necháme vychladnout. Pokud použijeme mražené jahody, necháme je rozmrazit. Jahody rozmixujeme. Jakmile cukrová voda zchladne, přimícháme ji společně s vínem do jahodové omáčky.
Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Banány oloupeme a šikmo nakrájíme na špalíčky. Na řezu je potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Na talířky (misky) navršíme zmrzlinu (asi 2 vrchovaté lžíce na osobu), doplníme nakrájenými banány, polijeme jahodovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.



Fotky receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !