100 g krupicověho cukru
| malý svazek čerstvé máty
| 500 g mraženého letního ovoce
| šťáva z jednoho citronu
Postup přípravy receptu Ovocný sorbet s mátou:
Cukr smícháme se 100 ml vroucí vody a necháme na ohni tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Pak stáhneme z plamene, přidáme lístky máty a necháme asi čtvrt hodiny stát. Potom můžeme mátu vyndat a vyhodit. Ovoce rozmixujeme dohladka, přidáme citronovou šťávu a mátový sirup. Směs přelijeme do mrazuvzdorné nádoby a dáme na hodinu do mrazáku. Ihned poté podáváme. Sorbet by neměl zůstat v mrazáku déle, byl by příliš tvrdý.
Fotky receptu Ovocný sorbet s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!