Postup přípravy receptu Palačinky plněné květákem a rajčaty:
Vejce rozšleháme se solí a pak po částech přidáváme mouku s mlékem. Připravené těsto necháme asi 20 minut stát. Před použitím je podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme trochou mouky. Těsto nabíráme malou naběračkou a lijeme na mírně vymaštěnou a dobře rozehřátou pánev. Krouživým pohybem pánve rozlijeme těsto po celém povrchu, zvolna opečeme po jedné straně do oschnutí, pak obrátíme a dopečeme. Palačinky naplníme připravenou směsí, pokapeme citronovou šťávou, přeložíme a podáváme. Příprava náplně: očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat a nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a promícháme. Na malém množství tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme květák s rajčaty, promícháme, lehce osolíme a chvíli podusíme.