Použité suroviny receptu Pangasius po provensálsku:
3 filety pangasia
| trochu másla
| trochu oleje na smažení
| směs provensálského koření (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, estragon)
| podle chuti: hladká mouka
| 150 ml bílého vína
| podle chuti: citrónová šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Pangasius po provensálsku:
Filety pokapeme citronovou šťávou, posypeme směsí bylinek a necháme asi 20 minut odležet. Poté na pánvi rozpustíme máslo, vložíme filety a osmažíme z obou stran. Osolíme, podlijeme vínem a krátce podusíme (než se vypaří alkohol). Štávu zaprášíme
hladkou moukou. Při podávání na talíři přelijeme šťávou a ozdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenými brambory.
Fotky receptu Pangasius po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!