Použité suroviny receptu Pangasius s bylinkovým máslem:
1 kg filety pangasius
| šťáva z půlky citrónu
| 1 malá lžíce kořenícího přípravku na ryby
| 1 malá lžíce vegety
| 1 velká lžíce másla
| 1 velká lžíce čerstvé nadrobno nasekané bazalky
| 1 malá lžíce šalvěje, může být i sušená
| 1 malá lžíce oregána
| 1 velká lžíce sladké mleté papriky
Postup přípravy receptu Pangasius s bylinkovým máslem:
Filtety nakrájíme na řízky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme kořenícím přípravkem a vegetou. Necháme chvíli odležet. Mezitím si smícháme máslo s jemně nasekanou bazalkou a zamícháme. Filety natíráme bazalkovým máslem z obou stran. Dále posypeme šalvějí, oregánem a sladkou paprikou. Takto připravené vložíme do pařáčku a vaříme po dobu 10 až 15 minut.
pangas je u nás velmi oblíbená ryba. máme dvě malé děti, takže ideální bez kostí a navíc i rychlá. vyhráli jsme s hellmansem rakletový gril, tak jsem jí už zkoušela i ogrilovat a byla mnam. navíc ta příprava pečení na stole holky opravdu zaujala. udělala jsem jí jen tak přírodně, k tomu jogurtovou zálivku pro holky, nám jsem dala nakoupenou tatarskou omáčky hellmanns, díky kterým jsme vyhráli ten gril a bylo.