Postup přípravy receptu Papája plněná kokosovou rýží a masem:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Hřebíkem prorazíme tzv. očka na temeni kokosového ořechu a vytékající kokosové mléko zachytíme. Ořech vložíme asi na 30 minut do trouby, slupka sama od sebe praskne a dá se jednoduše odstranit. 100 g kokosové dužiny zbavíme hnědé slupky a nahrubo ji nastrouháme. Kokos vaříme s rýží v osolené vodě asi 20 minut. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Lahůdkové cibulky opereme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Papáje omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semena, dužinu vybereme lžící a pokrájíme na kostky. Cukr smícháme se solí, pepřem, malinovým octem a 2 lžícemi kokosového mléka. Pak pozvolna zašleháme olej. Kokosovou rýží necháme okapat a částečně vychladnout. Pak ji promícháme s krůtím masem, lahůdkovými cibulkami a papájou. Vmícháme omáčku a ochucenou rýží naplníme do papájových půlek. Ze zbylé kokosové dužiny ostrouháme trochu hoblin a plněné papáje jimi ozdobíme.