Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pappa al pomodoro:
300 g masitých zralých rajčat, podélně rozpůlených
| 3 stroužky česneku, nasekaného nadrobno
| hrst bazalky + navíc na ozdobení
| 4 lžíce panenského olivového oleje + navíc na ozdobení
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř
| 2x400 g konzerva loupaných rajčat
| 400 g bílého italského chleba (ciabatta, benátský chléb)
Postup přípravy receptu Pappa al pomodoro:
Čerstvá rajčata naklaďte řeznou stranou nahoru do zapékací nádoby, posypte třetinou česneku, osolte, opepřete a pokapejte lžící oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
V hrnci na 2 lžících oleje zpěňte zbylý česnek, přidejte konzervovaná rajčata, 200 ml vody a zvolna vařte asi 15 minut. Chleba nakrájejte na kostky a spolu s bazalkou přidejte do hrnce, zamíchejte, osolte, opepřete a zvolna vařte dalších 5–10 minut. Přidejte pečená rajčata i se šťávou ze dna pekáčku. Konzistenci polévky upravte podle chuti.
Navršte do misek, ozdobte lístky bazalky a pokapejte olejem.
Fotky receptu Pappa al pomodoro:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!