8 vajec
| 150 g moučkového cukru
| 150 g hrubé mouky
| tuk a mouka na plech
| 1 salko
| 250 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 1,5 kg čerstvých jahod
| 2 šlehačkové smetany
| 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Pařížské jahodové řezy:
Den předem uvaříme v dostatečném množství vody salko. Vaříme jej minimálně 2 hodiny.
Také den předem uvaříme smetanu s čokoládou, vychladíme a dáme do lednice.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a sníh z bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný plech a upečeme.
Máslo vyšleháme s cukrem a opatrně všleháme i vychlazené salko. Krém natřeme na piškotu, navrch poklademe očištěné jahody a pak natřeme vyšlehanou čokoládovou šlehačku.
Necháme ztuhnout v lednici a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.