Použité suroviny receptu Pařížské rohlíčky s vlašskými ořechy:
5 bílků
| 400 g cukru moučky
| 250 g mletých vlašských ořechů
| 4 polévkové lžíce strouhanky
| 3 vejce
| 10 lžic cukru krupice
| 3 lžíce kakaa
| 375 g másla
| 200 g rostliného tuku
| 200 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Pařížské rohlíčky s vlašskými ořechy:
Nad parou ušlehejte 5 bílků. Po lžících postupně přidávejte cukr moučku a ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu zlehka vmíchejte ořechy se strouhankou. Opatrně promíchejte. Hmotou naplňte mikrotenový sáček případně strojek na tvarování pečiva. S jeho pomocí tvarujte jednotlivé rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky pečte pozvolna v troubě vyhřáté na 140 stupňů. Ve vodní lázni ušleheje 3 celá vejce spolu s cukrem a kakaem. Ve větší míse vyšlehejte máslo, přidávejte vychladlou směs a vypracujte hladký krém. Na upečené a vychladlé rohlíčky stříkejte ozdobně krém, každý rohlíček polijte roztavenou čokoládou.
Fotky receptu Pařížské rohlíčky s vlašskými ořechy: