Postup přípravy receptu Pašerácký řízek:
Na rozpáleném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampióny, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Postupně vmícháme vejce a za stáléhé míchání je necháme srazit.
Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme utřeným česnekem. Polovinu sýra jemně nastrouháme a odložíme, zbylý sýr rozkrájíme na čtyři špalíčky. Na každý plátek masa rozetřeme čtvrtinu houbové smaženice a do jejího středu položíme špalíček sýra.
Plátky svineme do závitků, spíchneme párátky, obalíme nejprve v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance, kterou dobře přimáčkneme na závitky. Můžeme je obalit dvakrát. Závitky ze všech stran osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Pašerácký řízek posypeme na talíři strouhaným sýrem a podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou