Postup přípravy receptu Paštika s cibulovou marmeládou:
Na marmeládu v kastrole rozpusťte 50g másla se 2 lžícemi olivového oleje, přisypte 6 červených cibulí pokrájených na tenká kolečka a čtyřicet minut poduste. Přidejte 3 lžičky červeného vinného octa, 2 lžíce tmavého přírodního cukru, tymián a vařte ještě třicet až čtyřicet minut, až směs zkaramelizuje a tekutina se odpaří. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
Teď připravte paštiku: Namočte 30g sušených hub asi na půl hodiny do teplé vody nebo mléka. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje osmahněte 50g jemně sekané anglické slaniny nebo pancetty, 2 jemně sekané cibulky, 1 rozdrcený stroužek česneku a trochu rozemnutého sušeného tymiánu. Po čtyřech minutách směs vyjměte děrovanou naběračkou a dejte stranou, na teplé místo. V pánvi teď po částech osmahněte 800g nakrájených kuřecích jater; případně přilijte olej. Játra postupně odkládejte k cibulce. Na závěr vlijte do pánve 75ml brandy, odškrábněte přípečky a šťávu přilijte k játrům, osolte a opepřete. Osušené a nahrubo pokrájené houby osmahněte v téže pánvi na 2 lžících másla a pak vše spolu s játry po částech rozmixujte. Chcete-li opravdu jemnou paštiku, ještě ji protřete sítem. Pak ji rozdělte do formiček a zalijte rozpuštěným máslem. Navrch dejte větvičku nebo pár lístků tymiánu a nechte v chladu ztuhnout. Paštiku podávejte na topinkách a doplňte cibulovou marmeládou.