Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.09. 2024
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Paštika s cibulovou marmeládou

fotka Paštika s cibulovou marmeládou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Paštika s cibulovou marmeládou:

MARMELÁDA  | 50 g másla  | 2 lžíce olivového oleje  | 6 červených cibulí pokrájených na tenká kolečk  | 3 lžičky červeného vinného octa  | 2 lžíce tmavého přírodního cukru  |  tymián  | NA PAŠTIKU  | 30 g sušených hub  | 1 lžíci olivového oleje  | 50 g jemně sekané anglické slaniny nebo pancetty  | 2 jemně sekané cibulky  | 1 rozdrcený stroužek česneku  |  trochu rozemnutého sušeného tymiánu  | 800 g nakrájených kuřecích jater  | 75 ml brandy  | 2 lžíce másla  | větvičku nebo pár lístků tymiánu  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Paštika s cibulovou marmeládou:

Na marmeládu v kastrole rozpusťte 50g másla se 2 lžícemi olivového oleje, přisypte 6 červených cibulí pokrájených na tenká kolečka a čtyřicet minut poduste. Přidejte 3 lžičky červeného vinného octa, 2 lžíce tmavého přírodního cukru, tymián a vařte ještě třicet až čtyřicet minut, až směs zkaramelizuje a tekutina se odpaří. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

Teď připravte paštiku: Namočte 30g sušených hub asi na půl hodiny do teplé vody nebo mléka. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje osmahněte 50g jemně sekané anglické slaniny nebo pancetty, 2 jemně sekané cibulky, 1 rozdrcený stroužek česneku a trochu rozemnutého sušeného tymiánu. Po čtyřech minutách směs vyjměte děrovanou naběračkou a dejte stranou, na teplé místo. V pánvi teď po částech osmahněte 800g nakrájených kuřecích jater; případně přilijte olej. Játra postupně odkládejte k cibulce. Na závěr vlijte do pánve 75ml brandy, odškrábněte přípečky a šťávu přilijte k játrům, osolte a opepřete. Osušené a nahrubo pokrájené houby osmahněte v téže pánvi na 2 lžících másla a pak vše spolu s játry po částech rozmixujte. Chcete-li opravdu jemnou paštiku, ještě ji protřete sítem. Pak ji rozdělte do formiček a zalijte rozpuštěným máslem. Navrch dejte větvičku nebo pár lístků tymiánu a nechte v chladu ztuhnout. Paštiku podávejte na topinkách a doplňte cibulovou marmeládou.



Fotky receptu Paštika s cibulovou marmeládou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Paštika s cibulovou marmeládou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !