Postup přípravy receptu Paštika se zeleným pepřem:
Omytá důkladně očištěná játra umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso rovněž. Anglickou a paprikovou slaninu jemně usekáme. Nakrájené housky namočíme do vlažného mléka, po změknutí vymačkáme a umeleme na masovém strojku. Oloupanou jemně nasekanou cibuli osmahneme na kousíčku rozpáleného tuku, přidáme usekanou slaninu, opečeme a necháme prochladnout. Kuličky zeleného pepře namočíme do teplé vody. Změklou perlu utřeme se žloutky, přidáme mletá játra, uzené maso, umleté housky a cibuli se slaninou, opepříme, přidáme majoránku, osolíme a důkladně promícháme. Vmícháme z bílků ušlehaný sníh a okapané kuličky zeleného pepře. Obdélníkovou formu vyložíme folií tak, aby nám visela přes okraje, naplníme masovou směsí překryjeme folií a postavíme do vhodného pekáče s horkou vodou. Vodu doplníme tak, aby sahala asi 1cm pod okraj formy, Zakryjeme alobalem. Dáme do předehřáté trouby a při 150 °C protahujeme asi hodinu. Vyjmeme z trouby a necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Před podáváním stáhneme folii a naporcujeme.