Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.09. 2024
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Paštika se zeleným pepřem

fotka Paštika se zeleným pepřem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Paštika se zeleným pepřem:

300 g telecích nebo vepřových jater  | 250 g vařeného uzeného masa  | 40 g anglické slaniny  | 40 g paprikové slaniny  | 70 g perly  | 2 vejce  | dle potřeby: kousek tuku  | 1 střední cibule  | 3 tvrdší housky  | dle potřeby: mléko na namočení  | dle chuti: sůl a mletý pepř  | 3 lžíce majoránky  | 3 lžíce kuliček zeleného pepře  | dle potřeby: průhledná folie a alobal

Postup přípravy receptu Paštika se zeleným pepřem:

Omytá důkladně očištěná játra umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso rovněž. Anglickou a paprikovou slaninu jemně usekáme. Nakrájené housky namočíme do vlažného mléka, po změknutí vymačkáme a umeleme na masovém strojku. Oloupanou jemně nasekanou cibuli osmahneme na kousíčku rozpáleného tuku, přidáme usekanou slaninu, opečeme a necháme prochladnout. Kuličky zeleného pepře namočíme do teplé vody. Změklou perlu utřeme se žloutky, přidáme mletá játra, uzené maso, umleté housky a cibuli se slaninou, opepříme, přidáme majoránku, osolíme a důkladně promícháme. Vmícháme z bílků ušlehaný sníh a okapané kuličky zeleného pepře. Obdélníkovou formu vyložíme folií tak, aby nám visela přes okraje, naplníme masovou směsí překryjeme folií a postavíme do vhodného pekáče s horkou vodou. Vodu doplníme tak, aby sahala asi 1cm pod okraj formy, Zakryjeme alobalem. Dáme do předehřáté trouby a při 150 °C protahujeme asi hodinu. Vyjmeme z trouby a necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Před podáváním stáhneme folii a naporcujeme.



Fotky receptu Paštika se zeleným pepřem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Paštika se zeleným pepřem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !