Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Pastýřské velikonoční jehněčí:
1 kg masa z jehněčí kýty
| 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 30 g cibule
| 1 l kyselého mléka
| 1/8 l kyselé smetany
| 1 hrst sušených hub
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pastýřské velikonoční jehněčí:
1. Odleželé, odblaněné a přebytečného tuku zbavené maso z jehněčí kýty namočíme na 24 hodin do kyselého mléka.
2. Pak je osušíme, osolíme a dusíme pod pokličkou, s trochou vody, cibulí, zeleninou a houbami.
3. Po 35 minutách přípravy maso za občasného polití smetanou začneme péci (bez pokličky).
4. Jakmile nám změkne a zčervená, maso vyndáme, omáčku protřeme přes síto a pokrm podáváme.
Fotky receptu Pastýřské velikonoční jehněčí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!