Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená kachna s pomerančem a jablky :
1 kachna bez drobů
| 4 pomeranče (oloupané, zbavené jader, nakrájené na plátky)
| 3 lžíce másla
| 2 jablka (oloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na dílky)
| 200 ml bílého vína
| 4 lžíce brandy
| 1 lžíce solamylu
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce rybízového džemu
| 2 lžíce cukru
| sůl
| mletý pepř
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Pečená kachna s pomerančem a jablky :
Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř i na povrch osolíme, mírně opepříme, vložíme na pekáč s rozehřátým máslem a ze všech stran opečeme. Pak naplníme vnitřek kachny nakrájenými jablky a pečeme v troubě asi 60-80 minut. Během pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vodou. Upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku přidáme cukr, citrónovou šťávu, zahustíme solamylem smíchaným s rybízovým džemem a za stálého míchání povaříme, až šťáva zhoustne. Nakonec ji zředíme vínem, přidáme nakrájené pomeranče, brandy, dle chuti osolíme, vložíme zpět porce kachny a společně prohřejeme.
Podáváme s vařenými bramobory.
Fotky receptu Pečená kachna s pomerančem a jablky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!