Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem

fotka Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 300 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem :

Omáčka z uzených kostí:  | 900 g vepřových žeber  | 500 g uzených vepřových žeber  | 70 g vepřového sádla  | 200 g oloupané šalotky  | 100 g řapíkatého celeru  | 100 g mrkve  | 1 ks jablek  | 3 l kuřecího vývaru  | 20 ml jablečného octa  | dle chuti: sůl a pepř  | Vepřová panenka:  | 4 ks panenky (špalíky á 250 g)  | dle chuti: sůl a pepř  | Bramborová kaše:  | 500 g oloupaných brambor  | 80 ml smetany  | 40 ml mléka  | 40 g másla, dle chuti: sůl  | Chřestový salátek: 1 vanička řeřichy Affi lla, 12 mladých lístků červené řepy (Red Chard), 4 stonky (10 cm) zeleného chřestu, 4 stonky (10 cm) bílého chřestu (oloupaného), estragonový ocet, olivový olej extra panenský.

Postup přípravy receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem :

Omáčka z uzených kostí:
Kosti posekané na menší kusy restujeme v hrnci na vepřovém sádle. Když dosáhnou zlatavé barvy, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a mrkev. Po chvíli restování přidáme nahrubo nakrájenou šalotku. Mícháme tak dlouho, až základ získá tmavě hnědou barvu. Poté přidáme jablko. Opět mícháme. Přilijeme kuřecí vývar. Vaříme na mírném ohni 4 hodiny, průběžně sbíráme pěnu. Přes textilii přecedíme do jiného rendlíku. Pomalu redukujeme na 400 ml výsledné omáčky. Do zredukované omáčky přidáme trochu jablečného octa společně se solí a pepřem dle vlastní chuti.

Vepřová panenka:
Panenku důkladně osolíme a opepříme (čerstvě mletým černým pepřem). Necháme 30 minut odležet. Opékáme přibližně 7 minut na rozehřáté pánvi ze všech stran, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu. Odstavíme pánev, přidáme 4 lžíce omáčky z uzených kostí tak, že ji několikrát přes maso přelijeme (glazujeme), aby jí co nejvíce na mase ulpělo. Takto připravené panenky rozkrojíme na 5 stejných dílů (silnější plátky) a ihned servírujeme společně s bramborovou kaší a omáčkou.

Bramborová kaše:
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Smetanu s mlékem ohřejeme již během vaření brambor, tak abychom ji měli k dispozici na šlehání.
Brambory šleháme do hladké hutné hmoty, přidáme ohřátou smetanu s mlékem a vše řádně prošleháme. Na závěr se zašlehá máslo. Ochutnáme a případně dosolíme.

Chřestový salátek:
Zelený i bílý chřest nakrájíme podélně na velmi tenké plátky (0,5 mm). Plátky opatrně poklademe na dno mísy, aby se nerozlámaly. Pokapeme je estragonovým octem a olivovým olejem a přidáme trochu čerstvě mleté soli a černého pepře. Přidáme řeřichu a lístky červené řepy a celé zlehka promícháme. Ihned servírujeme.
K tomuto pokrmu doporučujeme plné růžové suché víno s harmonickou tříslovinou a kyselinou. Tělo musí být
vyvážené, pevné, ovocné, s dlouhou dochutí.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem :

Pečená vepřová panenka s omáčkou z uzených kostí, bramborovou kaší a chřestovým salátkem
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Pečená vepřová panenka s omáčkou z
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !